tornooi- / Wedstrijdreglement

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beachsoccer

Het speelveld
Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand.
De afmetingen van het speelveld zijn 16 meter lang en 8 meter breed.
Het doel is 2 meter hoog en 5 meter breed.
De omtrek van het speelveld wordt gemarkeerd met lijnen en op de hoeken, het virtuele doelgebied en de middellijn met pionnen/vlaggen.

De bal
De bal is een nummer 5. Op elk veld zijn reserveballen aanwezig. Deze liggen naast het veld, zodat er doorgespeeld kan worden zodra een bal ver weggeschoten wordt. Wisselspelers zorgen ervoor dat die bal weer naast het veld komt te liggen.

Penaltystip
Het penaltystip is niet zichtbaar op het veld, maar wordt door de scheidsrechter uitgemeten, dit punt bevindt zich 7 meter van het doel (= 1 meter over de middenlijn).

Aantal spelers
Bij Beach Lommel soccer wordt er 5 tegen 5 gespeeld waarvan één speler als keeper fungeert. De keeper draagt een afwijkend shirt. Er mag onbeperkt, bij de middellijn, gewisseld worden. De leeftijd vanaf wanneer een speler mag deelnemen is 16 jaar. Dit toernooi is een recreatief toernooi. Ploegen die volledig bestaan uit spelers die in jeugdreeksen actief zijn of allemaal competitie spelers zijn toegestaan maar we hanteren wel dat plezier deze dag op voorop staat. De regels zijn soepel zodat er voor en door iedereen eenvoudig kan gespeeld worden

Elke ploeg krijgt het wedstrijdreglement via mail toegestuurd na inschrijving.